Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Aktiva som vill tävla

Att tävla är kul, du kommer få massa nya kompisar runt om i landet som delar ditt intresse med kanot. 

Vill du anmäla dig till en tävling, prata med dina föräldrar först och prata sedan din tränare, anmälning sker via anmälningsformuläret här på hemsidan.

Kostnad: 100kr kostar det för att tävla på en tävling (oavsett om det är regatta, DM, SUC eller JUC).
200kr för SM-tävlingen. 
Klubben bokför alla tävlingar och kostnader, du/dina föräldrar blir debiterade under hösten. 
Ersättningar: Enligt HKK's stadgar och praxis utgår drivmedelersättning för tranport av kanot och eller tävlande kanotist till tävling. 

Kontrollera tävlingarna på tävlingsinbjudan/anslagstavlan, så du vet vilket datum som gäller för anmnälan. Sista anmälningsdatum internt inom HKK är en vecka innan arrangörens slutdatum.

Vanligast lastas kanoter torsdagkvällen före tävlingshelgen, givetvis behöver du hjälpa till med detta jobb. Löser du transporten själv kan du lasta när det passar dig.

Blir du sjuk inför en tävling, måste du ta kontakt med klubbens lagledare så att du stryks från tävlingen

Vi ser gärna att föräldrar följer med och supportar barnen samt hjälper till med praktiska ting. Oftast hyr vi minibuss och eller med egen bil till tävlingarna. 

Klubbtältet skall resas på tävlingsplatsen. Tältet är vårt gemensamma omklädningsrum, vilrum och matrum. Trivseln blir bättre om alla hjälps åt att hålla ordning på sina saker i tältet. 

Lagledarträff - Tävlingsdräkt/linne

Under morgonen innan tävling träffas arrangörer och lagledare för att gå igenom tävlingsdagens program. Då meddelas strykningar, efteranmälningar, ändrade tider etc. Viktigt att du kontaktar lagledaren före träffen om du vill ändra något i programmet och efter träffen för att kontrollera om det bestämts något som påverlar din tävling. 

Under tävlingsloppet är det obligatoriskt att bära klubbens tävlingslinne, helst med ett vitt underställ/tröja under linnet. Tävlingslinnet få du som aktiv låna tills den daget det är för litet eller om du slutar paddla. Tävlar du i besättning (K2 eller K4) måste alla i samma kanot ha likadana tävlingsdräkter. Under övriga samlingar under tävlingsdagarna är det obligatoriskt att bära klubboverall, särskilt vid prisutdelning. 

Aktuella tävlingsregler finner du samlade nedan. 

Allmänna tävlingsregler

Maraton

Sprint

Kanot-SM (klickbar länk)

Sprint SM 2018 arrangeras av Luleå. Datumen är 15-20 juli.. Mer information kommer hemsidan.

SUC (klickbar länk)

Svenska Ungdoms cupen (SUC) är speciellt avsedd för de yngre kanotisterna, upp till och med H/D16. Man har lite fler klasser än andra typer av tävlingar, 11åringar, 12-åringar etc i egna klasser. Tävlingarna brukar hållas på sex tävlingsplatser, inklusive tävling med maratondistans.  
 

JUC (Klickbar länk)

Juniorcupen (JUC) är, som namnet anger, avsedd för juniorer (17-18år).
Tävlingarna brukar hållas på sex-sju tävlingsplatser, inklusive tävling med maratondistans.  

DM

Paddla i väst är en aliansförening för klubbarna i västra sverige. Vi har precis bildats som ett resultat av ett mer än 10årigt samarbete i västsverige. Föreningen bedriver samverkansarbete för bredd och ett Kraftcentra för individuella medlemmar. Således arrangeras det DM tävlingar årligen.  

Västgöta Cup


Västgöta CUP är en ungdomstävling som körs i tre deltävlingar per år. I samband med sista deltävlingen sker prisutdelning för CUP'en där de två bästa resultaten per distans räknas. 

Aktersnurren 

AkterSnurren har på ett fåtal år år vuxit till världens största lopp i K4. Till AkterSnurren kommer Sverigeeliten, motionären och nybörjare. Den perfekta avslutning på sommaren helt enkelt 

Uppdaterad: 11 MAR 2018 10:32 Skribent: Marie Karlsjö
Epost: Adressen Gömd

      Följ oss på facebook    

    Följ oss på instagram

   Följ oss på youtube


  
               Klicka på bild nedan

 
  
             Klicka på bild nedan 

 

 

          Artiklar 

När sommarkul och skolan mitt i byn från Andersberg hälsade på oss för paddling 2019. SVT var på plats och filmade. Klicka här

SISU Hallands Idrottsförbund hälsade på oss. Klicka här
 

  

 

 

Postadress:
Halmstads Kanotklubb - Kanot
Åbrinken
30223 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0733684996
E-post: This is a mailto link

Se all info