Hoppa till sidans innehåll

Passbanken rörlighet

26 NOV 2017 17:44
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2018 20:45

Uppvärmning - Rörlighet
"För att eliminera eller minska risken för skador bör kroppen tränas totalt.Det krävs normal rörlighet och normal styrka för att kroppen ska kunna prestera opimalt i en idrott. Det är dock väldigt vanligt att rörligheten inte kan tas ut in sitt normala rörelseomfång"

"Kroppen anpassar sig efter vad den utsätts för. Så enkelt är det.
Går du på händerna varje dag så blir du bra på det och musklersenor och skelett stärks. Sitter du på kontor eller i rullstol så tillbaka bildas samma strukturer. Vid belastning så förstår kroppen att den måste stärkas och bygger därför upp sig. Motsatt förhållande sker vid inaktivitet."

Svenska kanotförbundet har på allvar tagit tag i denna fråga. Man försöker nu tidigt i kanotistens karriär ta tag i träningen. De anser att det är viktigt att personen är ordentligt grundtränad och har normal rörlighet.

Läs igenom texten nedan för mer info.
https://sites.google.com/site/kanotskador/Home/grundtraening

Lär dig gärna MAQ - Muscle Action Quality är en grundläggande träningsmodell som utvecklar god rörlighet, koordination och styrka. försök få in det som uppvärmning. Jättebra att köra innan ett paddelpass.

 

 

 

Skribent: Marie Karlsjö
Epost: Adressen Gömd

Bäst håller du dig uppdaterad på vår facebook eller instagram.

Länk till instagram

Information om sm- veckan
Med anledning av den pågående coronapandemin har Riksidrottsförbundet, SVT och Halmstads kommun beslutat att ställa in SM-Veckan sommar som skulle ägt rum den 24 till 30 juni. 

För mer info Klicka här

 

 

 

Postadress:
Halmstads Kanotklubb - Kanot
Åbrinken
30223 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0733684996
E-post: This is a mailto link

Se all info