Hoppa till sidans innehåll

Året 2017


Halmstad kanotklubben har vi med glädje följt ytterligare ett år av flera framgångar både på tävlingsbanan men framför allt ett växande stort engagemang för verksamheten som berikat klubbens aktiviteter på flera sätt. Vi tänker främst på föräldrar och medlemmar som engagerar sig och lägger ner tid i verksamheten för att få en utvecklande och stimulerande ungdomsverksamhet och bidrar till ett fungerande klubbhus, anläggning och kanoter. Antalet medlemmar har varit oförändrat från föregående år. Några har tillkommit och några har avgått.

Ungdomarna och en och annan senior har tagit medaljplaceringar både på SM som gick av stapeln i Jönköping och vid NM i Danmark. Antalet ungdomar som deltagit på tävlingar har ökat vilket känns lovande. Någon kanotskola blev det inte under 2017 p g a brist på tränare.

Marslöpet gick av stapeln enligt gängse rutiner i ett strålande vårväder. Både funktionärer och motionärer njöt av en härlig dag med traditionell korvgrillning och prisutdelning.

5. Rapport från Motion och havskajaksektionen

Motionsgruppen är en tapper skara som tränar under hela året och då gemen-samt på tisdagar. Under sommarhalvåret brukar en del nya och gamla kanotister ansluta så då är vi flera som använder klubbens kajaker på Nissans vatten. Glädjande är att 5-6 av våra f.d. tävlings-aktiva i åldern 35-40 åt hittat till klubben igen och paddeltränar regelbundet på sommarhalvåret.

Under ledning av Anders Langemark och med hjälp av våra tävlingsaktiva har vi bjudit in till 3 st ”Prova på paddeldagar” vilket rönt stort intresse och renderat i ett flertal nya medlemmar.Flera av våra ungdomars föräldrar har också börjat paddelträna och medverka som ledare.

Fortlöpande under kanotsäsongen instruerar vi några enstaka nyfikna framtida kanotister främst vuxna som ser kanoten som ett träningsredskap. Flera nya medlemmar med egen havskajak har tillkommit under året. De flesta av dessa sköter själva sin motion och gör egna utflykter.

Klubben har också tagit initiativ till en satsning att bjuda in personer med funktionshinder att lära sig paddla. Tack vare bidrag från socialförvaltningen har det inköpts två st kanoter för detta ändamål och två träffar har hållits med flera intresserade deltagare under utmärkt ledning av Anders Lovén och Peter Severinsson.

Följande priser delades ut under årsmötet. Stort varmt grattis önskar HKK. 

Från vänster: Isak, Leo, Ludvig, Sofia, Andrea, Felica, Hanna ( Neo ej närvarande)

 

Oscar, Ebba, Niklas ( Stefan och Alexandra ej närvarande)

 

Anders

 


Peter

'

Otto


Magnus

 

Träningen övriga

Totalt har 5-7 ungdomar i åldern 16-25 år tränat regelbundet i klubbens regi. Paddelträningen har bedrivits från februari till december. Efter kanotsäsongen har träning skett iform av löpning, styrketräning, gym mm. Aktiviteterna har genomförts på kanotklubben, Galgberget, Sofiebergsskolan och på Sannarp. Träningen har letts av Stefan Albrektsson som skriver träningsprogram samt att man inom gruppen hjälps åt att vara pådrivande.

Läger - Paddla i Väst (PIV) samt övrigt
På påsklägret i Walzc i Polen i Paddla i Västs regi medverkade Ebba Andersson, Anton Ljungström, Stefan Albrektsson, Niclas Hansson och Otto Andersson. Alexandra Torudd och deltog i stället på Kanotgymnasiets 2-veckorsläger på Mallorca. Alexandra och Otto har därefter blivit uttagna till flera landslagsläger.

På hemmaplan har våra duktiga föräldrar och ungdomar arrangerat veckoslutsläger med förläggning i klubbhuset där vi även bjudit in Ängelholms KK som vi tagit upp ett positivt samarbete med.

HKK ingår också i Paddla i Väst (PIV)
V
ilket är en sammanslutning av 6-7 västsvenska kanot-klubbar med målsättning att utveckla och förfina träning, tävling, teknik mm.

Tävlingar

Marslöpet
Årets Marslöp genomfördes i strålande vårväder. Totalt 99 personer genomförde loppet. I herrklassen segrade Vidar Johansson, 40,36 medan damklassen vanns av Åsa Eriksson, 45,39. Bästa HKK-löpare blev Otto Andersson, 53,20. STORT TACK till familjerna Karlsjö, Wiklander och övriga för ett som vanligt fint arrangemang.

Kanot
Gruppen som tävlat har varit Anton Ljungström, Oscar Jonasson, Stefan Albrektsson, Niclas Hansson, Ebba Andersson, Alexandra Torudd i seniorklassen och Otto Andersson i juniorklassen. Isak Persson, Ludvig Nordberg, Felicia Wahlstedt, Andrea Torudd, Sofia och Hanna Lind samt Linnea och Leo Johansson i ungdomsklassen.Tävlingspremiär skedde vårregattan i Nyköping och härefter i Hofors, Lidköping, Huskvarna, sprint SM i Jönköping, Göteborg, DM och Västgöta Cup i Lidköping samt vid Aktersnurren i Nyköping. Alexandra Torudd och Otto Andersson har representerat Sverige vid junior NM i Finland. 

SUC (Svenska Ungdomscupen
Följande har tävlat duktigt i SUC: Isak Persson, Felicia Wahlstedt, Ludvig Nordberg, Oscar Andreasson, Leo Johansson, Linnea Johansson, Andrea Torudd, Oskar Andreasson, Sofia Lind.

Slutplacering i JUC (Svenska Juniorcupen) och 21-klassen

D21 3: a Alexandra Torudd (ej medverkat på alla tävlingar)

7:a Ebba Andersson (ej medverkat på alla tävlingar)

Medaljplaceringar på SM i Jönköping

D21 K-1 500 m Alexandra Torudd Silver

K-2 200 m Alexandra Torudd/Ebba Andersson Guld

K-2 500 m Alexandra Torudd/Ebba Andersson Silver

K-2 1000 m Alexandra Torudd/Ebba Andersson Brons

H21 K-2 200 m Niclas Hansson/Stefan Albrektsson Silver

K-2 1000 m Niclas Hansson/Stefan Albrektsson Guld

H22 C-2 200 m Niclas Hansson/Oscar Jonasson Silver

 

Fina placeringar vid Nordiska juniormästerskapen i Danmark

Mycket glädjande blev Alexandra Torudd och Otto Andersson uttagna att representera juniorlandslaget vid Nordiska Mästerskapen i Danmark och uppnådde fina resultat. Alexandra dessutom medaljer enligt nedan:

K-4 200 m samt 500m Silver

K-2 200 m Brons

K-2 500 m Silver

K-2 1000 m 4:a

K-1 500 m 4:a

Fina placeringar på maraton NM/SM för Alexandra

K-1 U21 Maraton Brons

K-1 U21 Short track Silver

K-2 Maraton Brons

 

Sammanfattning
2017 har varit ett bra år för våra äldre aktiva med flera medaljer och framskjutna placeringar på SM som främsta meriter. Alexandra Torudd har utvecklats mycket positivt och är på gränsen till yttersta dameliten liksom Stefan Albrektsson i herrklassen. Glädjande har också varit Otto Anderssons mycket positiva utveckling i H18-klassen.

Tidigare år har vi haft svårt att få våra yngsta från kanotskolsleden att tävla men i år har vi lyckats vända denna trend med ungdomar som tävlat vid flera SUC-tävlingar och vid DM. Framförallt är det många yngre som tränar på bra och verkar ha riktigt kul tillsammans och extra kul att många av föräldrarna är med både i träningen och vid tävlingar.

Det finns inga bilder/dokument att visa.


Bäst håller du dig uppdaterad på vår facebook eller instagram.

Länk till instagram


Huvudsponorer 2021


 

 HKK samverkar med:


 

Postadress:
Halmstads Kanotklubb - Kanot
Åbrinken
30223 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0733684996
E-post: halmstadkanotklubb1@...

Se all info