Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Kanotförbundet


I helgen avgjordes SUP-SM i långdistanspaddling på sjön Sävelången i Lerum.
 
Världseliten i Kanotslalom & Kajakcross/Extreme slalom är på plats i Prag, däribland det svenska landslaget med fyra paddlare. Imorgon inleds tävlingarna, en spännande helg väntar!
 
I helgen gjordes förbundets första livesändning från Jönköpingsregattan, nu vill vi ha din hjälp att göra sändningarna bättre!
 
I helgen kördes årets första slätvattentävling Jönköpings kanotregatta på Rocksjön, det var också premiär för kanotförbundets livesändningar.
 
Fem idrottsförbund med vatten som gemensam nämnare drar igång ett projekt kring "Framtidens vattensportanläggning" och söker nu dig som vill projektleda denna spännande satsning, sista ansökningsdag är 25 juni!
 
Petter Menning är tillbaka på mästerskapspallen, Brons på K1 200 m! Och Martin Nathell slog till med en fjärdeplats på K1 1000 m. Svenskduon stod för ett mycket starkt mästerskap.
 
Till helgen är det dags för årets första tävling i Jönköping och tillika premiär för Kanotförbundets livesändningar!
 
Nu inleds Sprint-EM i Poznan, Polen. En svensk vass duo utgör en liten men mycket vass trupp, Petter Menning och Martin Nathell är redo att ta sig an den europeiska eliten!
 

Inbjudan Sprint-SM 2021!

(2021-06-01 15:50)
Nu är väntan över, inbjudan till årets Sprint-SM på Hjälmsjö Arena är här!
 
Hofors KKs eldsjäl Börje Andersson tilldelas Riksidrottsförbundets Förtjänsttecken efter sina mångåriga och mycket värdefulla insatser för Svensk kanot på såväl lokal, regional som nationell nivå. Grattis till en ytterst välförtjänt utmärkelse!
 
Petter Menning och Melina Andersson forsade fram mot guldet i K2 Mix och satte punkt för en grym svensk helg med totalt sex medaljer på världscuptävlingarna i Ryssland!
 
Det blev en berg- och dalbanedag i Ryssland. De båda Världscup-K2orna stod för strålande insatser och tog dubbla silver! För K1orna i OS-kvalet räckte det inte riktigt till och Sverige tog inte någon ytterligare plats till Tokyo.
 

Flytvästens dag

(2021-05-21 05:00)
Den 21 maj inleds 2021 års flytvästkampanj; ”Wear It, Sweden! – Den bästa flytvästen är den du har på dig”. Kanotförbundet är en del av kampanjen tillsammans med en rad andra organisationer. Att alltid bära flytväst när man är på sjön räddar liv!
 
Nytt OS-kval och nya Världscuptävlingar är igång i Barnaul, Ryssland. Torsdagen ägnas fullt ut till OS-kvalet som avslutas under fredagen parallellt med att världscupen drar igång.
 
Idag presenterade Sveriges Olympiska Kommitté ytterligare åtta namn som tagits ut till den svenska OS-truppen. Bland dessa den välmeriterade sprintkanotisten Petter Menning som OS-debuterade i Rio 2016.
 

Bäst håller du dig uppdaterad på vår facebook eller instagram.

Länk till instagram


Huvudsponorer 2021


 

 HKK samverkar med:


 

Postadress:
Halmstads Kanotklubb - Kanot
Åbrinken
30223 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0733684996
E-post: halmstadkanotklubb1@...

Se all info